Det är vi som är Rudekullen

Hej!

Det är vi, Adam och Caroline, som du i de allra flesta fall möter när du har kontakt med Rudekullen. Vi har grundat och driver företaget tillsammans från vår gård i Rude utanför Sundsvall. Det var år 2021 som tog vi steget och sa upp oss från våra jobb inom trädgårdsskötsel för att starta Rudekullen.

Vår drivkraft är att få möjligheten att kombinera trädgårdsskötsel med odling samtidigt som vi kan erbjuda stor kunskap och erfarenhet inom bägge områdena.

Att många har behov av hjälp i trädgården hade vi blivit väl medvetna om – och vi ville då och vi vill fortfarande kunna erbjuda en skötsel som inte kostar mer än vad den smakar, att man som pensionär har möjligheten att fortfarande kunna sköta om sin trädgård är viktigt för oss.

Vi är obotliga växtnördar som bara inte kan låta bli att föröka och testa annorlunda växter, gärna ätbara sådana men även perenner och snittblommor. Vi är ett bra team som kompletterar varandra med kunskaper som täcker det mesta inom grönskötselområdet

Utbildningar:
Trädgårdsmästare & trädgårdsanläggare
Motorsågskort
Lastmaskin/grävare

Det var en gång …

För dig som är nyfiken och orkar läsa lite mer så kommer här ett stycke historia: Vi jobbade båda på samma företag inom trädgårdsskötsel när vi hittade varandra. Caroline var anställd som Trädgårdsmästare, vilket hon utbildat sig till i Ockelbo några år tidigare. Adam arbetade som maskinförare och var (som han beskriver det själv), den okrönte kaptenen i organisationen. Vi upptäckte att vi kompade jäkligt bra ihop, våra visioner, tankar och idéer var som sammanflätade. Vi var ett bra team och trivdes i varandras sällskap.

Några månader senare flyttade Adam och katten Pripps in i vad som nu skulle bli vårat gemensamma paradis. Vi flyttade ihop med Caroline i hennes familjegård. Efter arbetet som anställd åkte vi hem till Rude och påbörjade vårt andra skift – det var vattning, gödsling, jordförbättring, plantering, skörd och utveckling av odlingsområdena. När man är trädgårdsmästare med ett enormt intresse av annorlunda sorter, då räcker varken yta, plats eller tid till. Det finns så mycket att testa och utveckla.

Mitt i allt detta föddes en idé: varför skulle inte vi kunna vara vår egen kapten på skutan? Vi hade under lång tid sett möjligheter till effektivisering inom skötselområdet, sett förbättringar som kunnat göras. Tid som kunnat sparas för kundens räkning, och resultat som kunnat bli ännu bättre.
Vi såg möjligheterna att vända oss till en stor kundgrupp som inte alltid fångades upp men som hade stort behov av hjälp i trädgården.

Vi skulle erbjuda kunden mer, till ett billigare pris och med en service som inte många kan erbjuda. Nu var det dags att sätta på sig kaptenmössan och skrida till verket. Vår vision var tydlig och klar. Utöver grönsaksodling och snittblommor till försäljning så skulle det nya företaget Rudekullen AB tillhandahålla kostnadseffektiv skötsel med en personlig service som få andra företag kan mäta sig med.

Du ska känna dig trygg över att du valt Rudekullen – välkommen till oss!