Trädbeskärning

Varje trädart har sina behov och perioder på året då det är lämpligt att beskära. Dessutom har varje enskilt träd sina förutsättningar utifrån ålder, storlek och när/om det blivit beskuret tidigare.

Unga äppelträd bör till exempel gärna beskäras på våren, medan äldre äppelträd, plommon- och körsbärsträd gärna beskärs under perioden juli-september (JAS-perioden).

Tvärtemot vad man kanske tror bör helt nyplanterade träd beskäras hårt för att bygga grunden för ett fint och starkt träd i framtiden.

Att beskära ditt träd innebär också att du i många fall förlänger livslängden och minskar risken att trädet drabbas av tex svampsjukdomar. Då täta grenar kan förhindra solen från att nå alla frukter får du ofta även finare och mognare skörd.

Hör av dig till oss med dina behov av trädbeskärning så anpassar vi efter dina önskemål och trädets behov.

Vi beskär alla sorters träd, även prydnadsträd.

Vanliga frågor

Visas inte

Svaret kommer här

När passar det att beskära fruktträd?

Unga äppelträd och äldre äppelträd som man vill få fart på passar bäst att beskära på vårvintern, men innan knopparna sväller. Äldre träd som är i god form beskärs helst under JAS-perioden (juni-sept). Körbär- och plommonträd beskärs enbart under JAS-perioden. Hör av dig så ser vi över just ditt träds behov och vad som blir det bästa tillvägagångssättet. Det gäller även andra träd än fruktträd.

Vad kostar det att beskära ett träd?

Det beror på trädets storlek och när det beskars senast. Trädbeskärning omfattas även av RUT-avdrag vilket gör det till ett prisvärt sätt att se till att ditt träd mår bra och lever länge, samt producerar fin frukt. Kontakta oss för prisuppgift för just ditt träd!

Mitt träd är gammalt, spretigt och övervuxet. Är det försent att beskära?

Nej, det är troligast inte försent men trädet kan behöva beskäras i etapper över flera år för att inte gå på för hårt på en gång. Kontakta oss så ger vi dig förslag på upplägg och pris för just ditt träd.

Varför ska jag beskära mina träd?

N

Ger finare skörd

N

Förlänger livslängden

N

Minskar risken för sjukdomar

RUT-avdrag!
Trädbeskärning omfattas av RUT-avdraget för privatpersoner. Passa på att använda avdraget som ger dig 50% på timpriset.